WAT IS CROSSFIT?

Afvallen • Gespierd worden • Vrienden maken • Zelfvertrouwen krijgen • MEGA-fit worden
Plezier hebben • Leren gewichtheffen • Nooit meer stoppen met trainen

CrossFit: eindelijk MEGA-FIT worden

Allereerst is CrossFit super leuk. Het is dé sport voor mensen die echt fit en sterk willen worden. De trainingen (een training heet WOD = workout of the day) zijn een combinatie van krachttraining, gymnastiek, gewichtheffen en cardio. Ze zijn gebaseerd op functionele bewegingen, dus bewegingen die je in het dagelijks leven gebruikt. Denk aan gewichtheffen, hardlopen, roeien, pull-ups, push-ups, springen en touwklimmen. Je traint met onder meer  kettlebells, halters, optrekstangen, gymnastiekringen, touwen en zelfs autobanden.

Met CrossFit train je niet alleen je spierkracht en uithoudingsvermogen, maar ook je flexibiliteit en coördinatie. Daarom doen veel topsporters CrossFit-trainingen naast hun reguliere trainingsschema. CrossFit is ook een geweldige sport voor ouderen die fit willen blijven. Al snel voel je je fitter en sterker. Bovendien val je razendsnel af omdat de trainingen zo intensief zijn.  

Wil jij een slank, gespierd, sterk én fit lichaam?
Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

CrossFit Flames XL Wat is CrossFit 2

Hoe zien de trainingen bij CrossFit Flames XL Amsterdam eruit?

Een van de grote verschillen met een reguliere sportschool is dat je niet alleen traint, maar in een groep. Een groep die je ondersteunt en aanmoedigt. Een ander groot verschil is dat je in een box (CrossFit gym) direct onderdeel bent van een community. Dat betekent dat je geen excuses verzint om niet te sporten, maar doorgaat en volhardt.

De trainingen bij CrossFit Flames XL Amsterdam duren een uur. Daarin krijg je eerst een warming-up, dan het technische gedeelte waarin de bewegingen worden uitgelegd en geoefend, en dan volgt de WOD. En die zijn elke dag anders! De groepen zijn klein en worden altijd begeleid door een gediplomeerde CrossFit-coach. WOD’s zijn erg intensief en daarna voel je je een ander mens.

Kan iedereen CrossFit doen?

Yes! Van 5 tot 100 jaar oud. Van getrainde atleten tot mensen die nog nooit aan sport hebben gedaan. Mensen van verschillende niveaus trainen in één groep. Hoe is dat mogelijk? Heel simpel: alle oefeningen zijn aan te passen aan jouw niveau! En mocht je door bijvoorbeeld een blessure een oefening niet kunnen uitvoeren, dan helpen de coaches je aan een alternatief.

CrossFit Flames XL Wat is CrossFit 3