Wat is CrossFit

Afvallen • Gespierd worden • Vrienden maken • Zelfvertrouwen krijgen • Weer fit worden na een zwangerschap • Plezier hebben tijdens je workout • Leren gewichtheffen • Nooit meer ophouden met sporten

Iedereen heeft het over CrossFit, maar wat is het?

 

CrossFit is in de eerste plaats superleuk. En supereffectief als je écht fit en sterk wilt worden. De trainingen (een training heet WOD = workout of the day) zijn een combinatie van krachttraining, gymnastiek, gewichtheffen en cardiotraining. Ze zijn gebaseerd op functionele bewegingen, dus bewegingen die je in het dagelijks leven gebruikt. Denk aan gewichtheffen, rennen, roeien, pull-ups, push-ups, springen en touwklimmen.Bij bijvoorbeeld push-ups gebruik je alleen je lichaam, maar daarnaast train je onder meer met dumbbells, kettlebells, halters, pull-up bars, turnringen, touwen en zelfs autobanden.

 

Door de gevarieerde workouts van CrossFit train je niet alleen je spierkracht en uithoudingsvermogen, maar ook je lenigheid en coördinatie. Vandaar dat veel topsporters buiten hun gewone trainingsschema CrossFit-trainingen doen. Ook voor ouderen die fit willen blijven, is CrossFit een geweldige sport. Al na korte tijd voel je je een stuk fitter en sterker! Bovendien val je razendsnel af met CrossFit, doordat de trainingen zo intensief zijn.

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?

Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

Hoe zien de trainingen bij CrossFit Flames XL Amsterdam eruit?

 

Een van de grote verschillen met een gewone sportschool is dat je niet alleen, maar in een groep traint. Een groep die je steunt en aanmoedigt. Een ander groot verschil is dat je in een box (CrossFit-sportschool) meteen onderdeel bent van een community. Dat betekent dat je geen smoezen verzint om niet te gaan sporten, maar doorzet en volhoudt.

 

De trainingen bij CrossFit Flames XL Amsterdam duren een uur. Daarin krijg je eerst een warming-up, dan volgt het technisch gedeelte waarin de bewegingen worden uitgelegd en geoefend, en dan volgt de WOD. En die is elke dag anders! De groepen zijn klein (maximaal 14 personen) en worden altijd begeleid door een gediplomeerde CrossFit coach. WOD’s zijn heel intensief en na afloop voel je je een ander mens.

Kan iedereen CrossFit doen?

 

Ja! Van 5 tot 100 jaar. Van getrainde atleten tot mensen die nog nooit een sport hebben beoefend. Mensen van verschillende niveaus trainen in één groep. Hoe kan dat? Heel eenvoudig: alle oefeningen kunnen aangepast worden aan jouw niveau! En als je, bijvoorbeeld door een blessure, een oefening niet kan uitvoeren, dan helpen de coaches jou met een ander goed alternatief.

 

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?

Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

ONZE SUCCESVERHALEN

INSTAGRAM
@CROSSFITFLAMESXL

VOLG JE ROOSTER IN ONZE APP