Coaches

Jinga Gosschalk

 

'Verliefd op Crossfit'

 

Hallo, ik ben Jinga Gosschalk, mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach en personal trainer.

 

Mijn visie is: Life is not about finding yourself, but creating yourself.

 

Je kunt alles in het leven bereiken, als je maar een doel hebt, gedisciplineerd bent en altijd een positieve instelling nastreeft.

 

Sport is altijd het belangrijkste onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben opgegroeid in Amsterdam, waar ik op hoog niveau basketbal speelde. Op mijn achttiende vertrok ik naar de Verenigde Staten, waar ik met een sportbeurs psychologie kon studeren en college basketbal op het hoogste niveau speelde. Nadat ik mijn bachelor psychologie had afgerond, nam ik de stap om professioneel basketbalster te worden. Dertien jaar heb ik met veel plezier op het hoogste internationale niveau gespeeld. Ik heb alles meegemaakt, van kampioenschappen tot Europees Olympische Spelen 3×3 basketball. Daarnaast was ik personal trainer en gaf ik fitnesslessen. Ik heb onder meer bij NASM (National Academy of Sports Medicine) en bij de ALO gestudeerd.

 

Als professioneel basketbalster de wereld rondreizen was een droombaan, maar ik vond tijdens dit pad een nieuwe passie en dat was coaching in de fitnessbranche. Rond 2011 stopte ik met professioneel basketballen en ging ik terug naar Nederland, waar ik mijn eigen personal training-bedrijf begon onder de naam Jingyourbodyinshape. In diezelfde tijd ontdekte ik een nieuwe, geweldige sport: CrossFit.

 

In 2011 ging ik met Erwin van Beek bij CrossFit Reebok 020 in Amsterdam trainen. Hij heeft me in de loop der jaren veel over de sport CrossFit geleerd. Ik heb, sinds ik verliefd werd op CrossFit, een flink aantal cursussen gevolgd, waaronder CrossFit level 1, CrossFit level 2, gymnastiek, gewichtheffen level 1 & level 2, strongman, roeien, hardlopen, kettlebell en Zwangerschap & CrossFit.

 

Op 17 mei 2018 werd mijn grootste droom werkelijkheid: ik werd mede-eigenaar van deze prachtige box, CrossFit Flames XL in Amsterdam.

 

Laten we dit de mooiste box in Amsterdam maken, waar iedereen zijn eigen potentieel kan vinden en zijn dromen kan vervullen!

 

Marcha van Glaanen Weijgel

 

'Met Crossfit houd je nooit meer op!'

 

Mijn naam is Marcha van Glaanen Weijgel, ik ben mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach en personal trainer.

 

Als kind was ik al altijd dol op sporten en ik heb verschillende sporten beoefend. Voordat ik CrossFit-coach werd, was ik allround trainer. Ik gaf tennis, fitness, basketbal, verschillende soorten groepslessen en personal training. Ik deed dit tijdens en vlak na mijn sportopleiding aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders). Maar in 2014 ontdekte ik CrossFit. CrossFit is iets waar je nooit meer vanaf komt! Het zijn de intensiteit en de variatie die me aanspreken.

 

Ik ben getrouwd met Oliver Lemmer, die ook mede-eigenaar is van CrossFit Flames XL. en we hebben twee zonen, Nathaniël en Raphaël. Jinga en Jur zijn de andere twee mede-eigenaren van CrossFit Flames XL en samen doen we ons uiterste best om je je thuis te laten voelen in onze fantastische box in Amsterdam. Ik hoop je daar snel te zien!

 

Ik ben dol op wedstrijden. Mijn eerste was in september 2014.
Dit zijn de wedstrijden waaraan ik heb meegedaan:

 

 

2014
Lowlands Throwdown 9th
Antwerp Throwdown 2nd
Athens Throwdown 2nd
2015
Lowlands Throwdown 1st
Wodwars Cyprus 1st
Antwerp Throwdown 1st
Tiroler Mountain Throwdown Austria 1st
Rotterdam Throwdown 2nd
2016
Lowlands Throwdown 2nd
Wodwars Cyprus 2nd
Tiglon (Elite comp) 20th
Tiglon (Elite comp) 15th
Amsterdam Throwdown 2nd
Masters Throwdown 3rd
2017
Lowlands Throwdown 1st
Masters Throwdown 1st
French Throwdown 1st
Amsterdam Throwdown 1st
Tiglon (Elite comp) 5th
National Weightlifting Championship 4th
National Masters Weightlifting Championship 1st
2018
Crossfit Games 5th

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?

Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

Oliver Lemmer

 

'Ik daag je uit je grenzen te overwinnen!'

 

Hallo, ik ben Oliver Lemmer, mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach, MMA trainer, personal trainer en masseur.

 

Mijn levensmotto is ‘no pain no gain’. Dat geldt voor mijn dagelijks leven en voor de manier waarop ik sport benader. Ik ben van mening dat niets in het leven zonder slag of stoot gaat. Er moet gewerkt worden, wil je resultaten behalen en ja, dat gaat pijn doen. LIFE’S HARD! SUCK IT UP, BECOME STRONGER, HARDER, FASTER.

 

Als kind ben ik begonnen met voetballen en daarna ben ik overgestapt naar tennis. Ik kreeg een set tennisrackets cadeau van ma-lief en was verkocht. Zonder tennislessen, maar door veel ‘muren’, bleek ik aardig te kunnen tennissen. Wat later speelde ik competitie op subtopniveau bij Amstelpark. Vervolgens werd ik verliefd op American Football, dit heb ik in de jaren 80 een aantal jaren gedaan bij de Amsterdam Crusaders. Leuke tijd!

 

Een jaar of zeven heb ik bodybuilding gedaan, maar ik werd zo groot en lomp dat ik niet goed meer kon bewegen! Daarom ben ik gaan kickboxen bij Sityodtong Muay Thai & Kickboxing in Amsterdam. Dit beviel me prima, alleen paste de sfeer van de wedstrijden niet helemaal bij me. Dus toen heb ik de switch gemaakt naar Braziliaans Jiu Jitsu, waar ik onlangs een zwarte band in heb behaald. Daar gaan heel wat jaartjes in zitten, en ik heb in deze sport dan ook de nodige toernooien gedraaid. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar MMA en ben ik hierin les gaan geven. Mijn manier van lesgeven bleek effectief, ik heb meerdere professionals hierin begeleid naar hun wedstrijden.

 

Maar… ik word een jaartje ouder en lichamelijk was dat goed te merken, vandaar dat ik een paar jaar geleden de switch heb gemaakt naar CrossFit. Ik vind het een geweldige sport, want het blijft altijd een uitdaging. Ik kan redelijk meekomen in mijn master divisie internationaal, maar dit avontuur is nog maar net begonnen, dus: wordt vervolgd…

 

In de tijd die nog over was tussen al het sporten door heb ik verschillende diploma’s gehaald: fitness trainer A, sportmasseur, CrossFit level 1 en bodyguard.

 

Ik daag je uit je grenzen te overwinnen! Kom langs bij CrossFit Flames XL, of maakt contact via onze website of Instagram voor een kennismaking/intake-gesprek.

 

Tot dan! Be strong in mind and body.

 

Simon Widler

 

'Crossfit laat je nooit meer los!'

 

Mijn naam is Simon Widler, ik ben coach en atleet.

 

Ik ben een levenslang sportliefhebber en sinds kort professionele CrossFit-coach. Ik ben geboren in Oostenrijk, opgegroeid in Duitsland en sinds 2014 woon ik in Nederland. Vanaf mijn vroegste jeugd draaide alles in mijn leven om teamsporten. Handbal, een snelle en zeer fysieke teamsport, was de sport waaraan ik verslingerd raakte. Tijdens mijn jeugd heb ik op nationaal niveau verschillende kampioenschappen gespeeld, waarbij ik streed voor de titel van Duitse Scholen Kampioen. In die tijd begon ik ook met het coachen van teams met kinderen tussen de 14 en 18 jaar oud.

 

Toen ik in 2012 een revalidatie- en preventieprogramma had gevolgd, was mijn interesse voor gewichtheffen en powerlifting gewekt. Maar nadat ik in 2014 naar Amsterdam verhuisd was, ontdekte ik CrossFit bij Reebok Crossfit 020. De sport beheerste al snel mijn leven, en ik voelde dat dit was waar mijn reis mij zou brengen. CrossFit laat je nooit meer los.

 

Na de cursussen CrossFit Level 1 en CrossFit Strongman te hebben gedaan, ben ik begin 2018 begonnen met coaching. Ik ben trots dat ik nu lid ben van het team van CrossFit Flames XL Amsterdam. Ik wil mijn uiterste best doen om van deze box de beste plek in Amsterdam te maken voor CrossFitters van alle niveaus!

 

ONZE SUCCESVERHALEN

INSTAGRAM
@CROSSFITFLAMESXL

VOLG JE ROOSTER IN ONZE APP