Mixed Martials Arts Amsterdam

Mixed Martial Arts Amsterdam

MMA staat voor mixed martial arts, een vechtsport die in een zogenaamde octagon, MMA-kooi, wordt uitgevochten. Hierbij worden technieken uit het Braziliaanse jiujitsu, worstelen, judo, Thai- en kickboksen gebruikt. Het is een fysiek zeer zware sport en je hebt vele uren training nodig om vechtklaar te worden. Naast intensief trainen vraagt deze sport ook veel discipline, tactiek en incasseringsvermogen. Ingrediënten die niet iedereen bezit, maar wel kan trainen.

MMA is in de hele wereld een opmars aan het maken. Dat de vechtsport steeds populairder wordt, is te zien aan de vele bonden die wereldwijd de kop op steken, met als bekendste de UFC (Ultimate Fighting Championship). Ook in Nederland wordt de sport bekender, mede door Nederlandse MMA-vechters die het goed doen of goed gedaan hebben. Allistair Overeem, Melvin Manhoef, Stefan Struve en natuurlijk Gegard Mousasi zijn echte toppers.

Helaas zijn er in Nederland weinig professionele organisaties, waardoor Nederlandse MMA-vechters moeten uitwijken naar het buitenland om daar te kunnen knokken. Ook zijn er weinig faciliteiten en ontbreekt het vaak aan materiaal en kennis om een complete MMA-gym in te richten. Hierin willen wij verandering brengen. CrossFit Flames XL in Amsterdam beschikt over een kersverse MMA-octagon, waarin getraind kan worden. Coaches Oliver Lemmer en Donovan Payoniotis beschikken over de nodige kennis én ervaring om je naar een hoger level te tillen in je ground en stand-up game. Ze geven les onder de naam Fight IQ. Trainingsdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag om 12.00 en 19.00 uur. Zondag is er een boksles speciaal op MMA gericht.

Verder geven we CrossFit-trainingen gericht op MMA, een perfecte combinatie om je explosiviteit en endurance te verbeteren. Wij willen ook de vrouwelijke fans heel graag aansporen om te komen meetrainen, omdat de sport onder de vrouwen een immense populariteit geniet. Dus kom gauw een keer langs om te kijken, of nog beter, mee te trainen! 

Hope to see you soon in the octagon!!!!

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?
Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!