fbpx

Massage

Da Spa Massages in CrossFit Flames XL Amsterdam

 

Een geweldig team met professionele Thaise masseuses staat voor je klaar om je spieren te ontdoen van knopen, afvalstoffen af te voeren en sneller van blessures af te komen. Boek een afspraak bij het team van Da.

Tel. +31 657 93 98 56

 

1. Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

 

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan. Het is verbazingwekkend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Vaak voelt het hoofd dan in een keer veel vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij.

 

2. Massage verbetert de weerstand

 

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

 

3. Massage geeft rust in het hoofd

 

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel good-hormonen die zorgen voor rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Bijvoorbeeld een kwestie op je werk die maar door je hoofd blijft gaan, relatieproblemen of misschien negatieve of onzeker gevoelens over jezelf. Het hoofd blijft dan maar doormalen, maar door een massage richt je je op je lichaam raken de gedachtes steeds meer op de achtergrond. Als je met een probleem worstelt, helpt het vaak niet om steeds maar mee bezig te zijn, maar juist om het even los te laten. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je dan plots te binnen. Niet voor niets hebben kunstenaars of schrijvers de beste invallen als ze iets schijnbaar onbelangrijks doen zoals douchen of op de wc zitten. Klinkt goed allemaal, hè? Verplicht ontspannen voor je gezondheid, wat wil je nog meer! Dus wat let je: boek eens wat vaker een massage voor jezelf of kijk je partner lief aan. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn.

301 sessie
501 sessie
751 sessie
1001 sessie

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?

Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

ONZE PERSONAL TRAINERS

 

ALLEEN MAAR KWALITEIT
initial image
initial image
initial image

INSTAGRAM
@CROSSFITFLAMESXL

VOLG JE ROOSTER IN ONZE APP