onze COACHES

Jinga Gosschalk

'VERLIEFD OP CROSSFIT'

Hallo, ik ben Jinga Gosschalk, mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach en personal trainer.

Mijn visie is: Life is not about finding yourself, but creating yourself.

Je kunt alles bereiken in het leven zolang je een doel hebt, gedisciplineerd bent en altijd streeft naar een positieve instelling.

Sport is altijd het belangrijkste onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben opgegroeid in Amsterdam, waar ik op hoog niveau basketbal speelde. Toen ik 18 was, vertrok ik naar de Verenigde Staten, waar ik met een sportbeurs psychologie kon studeren en college basketball op het hoogste niveau kon spelen. Na het afronden van mijn bachelor psychologie heb ik de stap gezet om een professionele basketballer te worden. Ik heb dertien jaar met veel plezier op het hoogste internationale niveau gespeeld. Ik heb alles meegemaakt, van kampioenschappen tot Europese Olympische Spelen 3 × 3 basketbal. Ik was ook personal trainer en gaf fitnesslessen. Ik studeerde onder meer aan NASM (National Academy of Sports Medicine) en ALO.

De wereld rondreizen als een professionele basketbalster was een droombaan, maar ik vond tijdens dit pad een nieuwe passie en dat was coaching in de fitnessbranche. Rond 2011 stopte ik met professioneel basketballen en ging ik terug naar Nederland, waar ik mijn eigen personal training-bedrijf begon, genaamd Jingyourbodyinshape. Tegelijkertijd ontdekte ik een nieuwe, geweldige sport: CrossFit.

In 2011 ben ik begonnen met trainen bij Erwin van Beek bij CrossFit Reebok 020 in Amsterdam. Hij heeft me door de jaren heen veel geleerd over CrossFit. Sinds ik verliefd werd op CrossFit, heb een flink aantal cursussen gevolgd, waaronder CrossFit level 1, CrossFit level 2, gymnastiek, gewichtheffen level 1 & level 2, strongman, roeien, hardlopen, kettlebell en Zwangerschap & CrossFit.

Op 17 mei 2018 werd mijn grootste droom werkelijkheid: ik werd mede-eigenaar van deze prachtige box, CrossFit Flames XL in Amsterdam.

Laten we dit de mooiste box van Amsterdam maken, waar iedereen zijn eigen potentieel kan vinden en zijn dromen kan waarmaken!

Marcha van Glaanen Weijgel Marcha van Glaanen Weijgel

'MET CROSSFIT HOUD JE NOOIT MEER OP!'

Mijn naam is Marcha van Glaanen Weijgel, ik ben mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach en personal trainer.

Als kind was ik al dol op sport en heb verschillende sporten beoefend. Voordat ik CrossFit-coach werd, was ik een allround trainer. Ik gaf tennis, fitness, basketbal, verschillende soorten groepslessen en personal training. Dit deed ik tijdens en kort na mijn sportopleiding bij het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders). Maar in 2014 ontdekte ik CrossFit. CrossFit is iets waar je nooit meer vanaf komt! Het zijn de intensiteit en de afwisseling die me aanspreken.

Ik ben getrouwd met Oliver Lemmer, die ook mede-eigenaar is van CrossFit Flames XL. en we hebben twee zonen, Nathaniel en Raphael. Jinga en Jur zijn de andere twee mede-eigenaren van CrossFit Flames XL en samen doen we onze uiterste best om je je thuis te laten voelen in onze fantastische box in Amsterdam. Ik hoop je daar snel te zien!

Ik ben dol op wedstrijden. Mijn eerste was in september 2014.
Dit zijn de wedstrijden waaraan ik heb deelgenomen:

2014
Lowlands Throwdown 9e
Antwerp Throwdown 2e
Athene Throwdown 2e
2015
Lowlands Throwdown 1e
Wodwars Cyprus 1e
Antwerp Throwdown 1e
Tiroler Mountain Throwdown Oostenrijk 1e
Rotterdam Throwdown 2e
2016
Lowlands Throwdown 2nd
Wodwars Cyprus 2e
Tiglon (Elite comp) 20e
Tiglon (Elite comp) 15e
Amsterdam Throwdown 2e
Masters Throwdown 3e
2017
Lowlands Throwdown 1e
Masters Throwdown 1e
Franse Throwdown 1e
Amsterdam Throwdown 1e
Tiglon (Elite comp) 5e
Nationaal kampioenschap gewichtheffen 4e
Nationaal kampioenschap gewichtheffen Masters 1e
2018
Crossfit Games 5e

Wil jij een slank, gespierd, sterk, lenig én fit lichaam?
Schrijf je dan NU in voor een GRATIS PROEFLES!

Oliver Lemmer

'IK DAAG JE UIT JE GRENZEN TE OVERWINNEN!'

Hallo, ik ben Oliver Lemmer, mede-eigenaar van CrossFit Flames XL, coach, MMA trainer, personal trainer en masseur.

Mijn motto is ‘no pain no gain’. Dat geldt voor mijn dagelijkse leven en de manier waarop ik met sport omga. Ik geloof dat niets in het leven zonder strijd verloopt. Je moet werken als je resultaten wilt behalen en ja, dat gaat pijn doen. LIFE’S HARD! SUCK IT UP, BECOME STRONGER HARDER FASTER.

Als kind ben ik begonnen met voetballen en daarna ben ik overgestapt op tennis. M’n moeder gaf me een set tennisrackets en ik was verkocht. Zonder tennislessen, maar doorveel te ‘muren’, leerde ik redelijk goed tennissen. Even later speelde ik competitie op subtopniveau bij Amstelpark. Toen werd ik verliefd op American Football, dit deed ik een aantal jaren bij de Amsterdam Crusaders in de jaren 80. Leuke tijd!

Ik heb ongeveer zeven jaar aan bodybuilding gedaan, maar ik werd zo groot en lomp dat ik niet meer goed kon bewegen! Daarom ben ik begonnen met kickboksen bij Sityodtong Muay Thai & Kickboxing in Amsterdam. Dit beviel me prima, maar de sfeer van de wedstrijden paste niet helemaal bij mij. Dus toen maakte ik de overstap naar Braziliaans Jiu Jitsu, waar ik onlangs een zwarte band kreeg. Dat kostte flink wat jaren en ik heb de nodige toernooien in deze sport gespeeld. Toen heb ik de stap naar MMA gemaakt en ben ik hierin gaan lesgeven. Mijn manier van lesgeven bleek effectief te zijn, ik begeleidde verschillende professionals naar hun competities.

Maar… ik word ouder en fysiek was het merkbaar, daarom heb ik een paar jaar geleden de overstap gemaakt naar CrossFit. Ik vind het een geweldige sport, want het is altijd een uitdaging. Ik kan redelijk bijblijven in mijn internationale master divisie, maar dit avontuur is nog maar net begonnen, dus: wordt vervolgd …

In de tijd die overbleef tussen alle sporten heb ik verschillende diploma’s behaald: fitnesstrainer A, sportmasseur, CrossFit level 1 en bodyguard.

Ik daag je uit om je grenzen te overwinnen! Kom langs bij CrossFit Flames XL, of neem contact met ons op via onze website of Instagram voor een kennismakings-/ intakegesprek.

Tot dan! Be strong in mind and body!

Joy Bainathsah

'GEZOND OUD(ER) WORDEN'

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik heb onder andere squash, basketbal en Wing Tjun (Chinese vechtsporten) gedaan. In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit. Op Netflix kwam ik toevallig de documentaire The Fittest on Earth tegen. Ik was meteen verkocht, bekeek alle CF-documentaires en ging op zoek naar een CF-box.

Als snel kon je me elke dag in de box vinden. Ik was mede-eigenaar van een softwarebedrijf, maar begon na te denken over een radicale carrièreswitch. In 2018 heb ik mijn CrossFit Trainer Level 1 behaald en ben ik begonnen met coachen. In 2019 heb ik de laatste stap gezet en nu ben ik fulltime actief in het CrossFit/Fitness domein. Om mijn kennis te vergroten heb ik diverse andere trainingen en cursussen gevolgd, waaronder Aalo Fitness Trainer Level 1 & 2, Gewichtheffen, Dumbbell en Scaling.

Mijn levensmotto is ‘Gezond oud(er) worden’. Natuurlijk zijn er verschillende aspecten in het leven die hier invloed op hebben. Sommige dingen hebben we zelf niet in de hand, maar er zijn twee belangrijke dingen die we kunnen beïnvloeden: voeding en beweging. Als we deze twee zaken in de gaten houden, kunnen we de kwaliteit van ons leven verhogen en op een gezonde manier oud(er) worden. Het coachen en motiveren van de leden om steeds fitter te worden geeft me veel voldoening.

Ik ben dan ook erg blij dat ik hier bij CrossFit Flames XL aan kan bijdragen. Ik hoop je snel in de box te zien!

Ross Fraser

‘PLEZIER HEBBEN EN NOOIT OPGEVEN’
 

Ik heb jarenlang gevoetbald en gefitnest voordat ik in 2011 CrossFit ontdekte. Na een tijdje niet aan sport te hebben gedaan, zei een vriendin van mij dat ik eens bij haar nieuwe gym (nu CrossFit Hofplein in Rotterdam) moest komen trainen. Ik was compleet gesloopt na die les, maar sindsdien ben ik fan!

Na mijn verhuizing naar Amsterdam ben ik op zoek gegaan naar een box waar ik me thuis voelde. En dat is CrossFit Flames XL geworden. Een schitterende box met een geweldige sfeer. In 2017 heb ik mijn CrossFit Level 1 certificaat gehaald. In eerste instantie wilde ik de cursus doen om meer te weten te komen over de filosofie achter deze sport, maar uiteindelijk leek het me geweldig om mensen te coachen. En dat doe ik nu dus! Ik wil bovendien graag aan een aantal throwdowns deelnemen en daar train ik hard voor.

Ook mijn gezin heb ik overgehaald om te gaan trainen bij CrossFit Flames XL en dat doen we samen met veel plezier. Dat is het leuke van CrossFit, je kunt het samen doen op verschillende levels.

Het leuke van coachen is dat ik een bijdrage kan leveren aan het bereiken van jullie gezondheidsdoelen. Dat doe ik door jullie een goede techniek te leren en jullie doorzettingsvermogen te stimuleren. En, heel belangrijk, ik wil zorgen dat jullie plezier hebben in het sporten en nooit opgeven!

 

Ross bij CrossFit Flames Xl
Randolf bij CrossFit Flames XL Amsterdam

Randolf van Gelderen

‘HARD WERKEN EN JE DOELEN HALEN’

Mijn naam is Randolf van Gelderen, 28 jaar uit Amsterdam. Ik geef nu drie jaar personal training en groepslessen in gewichtheffen en powerlifting. Mijn passie is krachtsport, maar ook sport in het algemeen. Ik vind het geweldig om mensen hard te zien werken voor hun doelen en wil ze daarbij graag ondersteunen. Hopelijk tot snel bij Crossfit Flames XL!